Att tillverka skrädmjöl har gjort det möjligt för mig och bageriet att fortsätta tillverkningen av bröd och andra bakverk. Skrädmjöl är svårt att få tag på, inte många tillverkar det och därför beslutade jag mig för att göra det själv. Visst, det är en lång process! Hel (tung) havre ska inhandlas, den ska nogsamt rostas och svalna. När den rostade havren väl har svalnat börjar arbete med att mala havren! Jag vill inte ha mjölet finmalt utan ett mellanting. Då blir resultatet allra bäst om man kör kvarnen på tre olika lägen. Då blir det allt från finmalt till något grövre och sen grovt!
Fler och fler börjar uppmärksamma Hildur Hörnas Bageri’s skrädmjöl och det känns riktigt roligt. Intresserad? Skrädmjölet finns att köpa på EKO-logiskt Konceptcafé i Falkenberg, på Reko Ring Falkenberg & Halmstad samt direkt från mig.
Ha en fin höstdag!
/Åsa